havidíjas videócsomag

Videókkal akarod felpörgetni a céges social média aktivitásodat? Erre a 10 dologra figyelj!

Ha már céged jelen van az online felületeken és a social médiában, és még nem használsz videókat, de már fontolgatod, akkor ez a poszt Neked szól. Segítünk felkészülni arra, hogy hogyan léphetsz szintet a célpiacodnak szánt kommunikációban úgy, hogy ez profi, hatékony és fenntartható legyen.

1. Figyelj az üzenetre!

A videó ugyan a mutatók szerint nagyobb hatékonysággal működő posztokat eredményez, de azt ne tévesszük szem elől, hogy nem egy öncélú eszköz. Az adott kampányodat, a már meglévő márkád meglévő üzeneteit kell hangsúlyozza ez is. Ha nem használod erre, akkor felesleges dísz csupán. 

2. Figyelj a CTA-ra!

Ha a kampányodba illeszted, akkor éppúgy kell legyen egy figyelemfelkeltő ajánlat, vagy cselekvésre ösztönzés (Call to Action) a filmben, mint egy sima posztban lenne. Legyen az további információ adása, vagy egy próbaverzió letöltése.

3. Válassz jól marketing/videós csapatot!

Mivel a videóid a kommunikációd része, ezért abba szervesen kell illeszkedjen. Ebben hatékonyan tud segíteni egy olyan csapat, akik eleve marketingesek, vagy marketingfókuszú videósok. Érteniük kell, hogy mi a márkaígéreted, érteniük kell, hogy a user journey-ben az adott videó hol helyezkedik el, figyelemfelkeltő, vagy már remarketingre használt, mert más és más van a néző fejében. Érteniük kell, hogy a célcsoport hogyan és hol nézi az adott videót. Ha ehhez még teljeskörű szolgáltatást is nyújtanak, együttműködve a jelenlegi marketingcsapatoddal vagy külsős social média ügynökségeddel és a kezük alá dolgoznak, akkor szuper eredmények születnek. Emellett fontos, hogy remek videósok is legyenek, naprakész technikát használjanak és a világítástól a hangrögzítésig mindent profin oldjanak meg, és ha utómunkában nagy, látványos animált feliratokra van szükség (és a legtöbbször kell ilyen), akkor abban is legyenek otthon.

4. Platformok és nüanszok

Az is fontos, hogy a különböző platformokra a megfelelő videó készüljön. Négyzetes a Facebookra? Álló formátum a TikTokra? 16:9-es, az ajánlásokra elkészítve, más végződéssel a youtube-ra? Nézd meg, ismerd meg az adott platformot, teszteld le, hogy mi az, ami jól teljesít. Használd az adott platform erősségét, például a youtube-on a végén a 20 másodperces ajánlóhelyeket a további saját videókhoz, a kártyákat vagy a feliratozás adta SEO előnyöket! Ezen felül figyelj oda, hogy melyik platformon hogyan érdemes feliratozni a videókat, és milyen előképek (thumbnailek) működnek a leghatékonyabban. Vagy találj egy olyan csapatot, aki ezekről is gondoskodik!

5. Figyelj arra, hogy fenntartható legyen!

Az nem túl hatékony, ha csinálsz két-három videót, amit aztán egy év múlva esetleg nem tudsz használni, vagy kibontasz 1-2 témát, de az érdeklődő nem kap további tartalmat.

Ha teheted, bízz meg olyan csapatot, akik kiszámítható havidíjas rendszerben is folyamatosan szállítják neked a kommunikációdba szervesen illeszkedő videókat.

6. Használj saját stockot! (azaz videós adatbankot)

Rengeteg eleve kész, úgynevezett “stock” snittet lehet kapni autógyártástól a különböző drónfelvételekig. Használhatsz ilyet is, de hitelesebb, ha a saját terméked, saját műhelyed, gyártósorod, bemutatótered, raktárad látszik, amiben a saját munkatársaid, vagy Te magad vagy látható. Ha teheted, válassz olyan csapatot, akik kimennek egy fél-egy napra és leforgatják azokat a snitteket, amikből hónapokig friss, releváns, hiteles videós tartalmat készítenek Neked. Ez lesz a “saját stock” készleted, amiből pontosan azokat tudod kiválasztani, ami az adott kampányhoz vagy üzenethez illeszkedik.

7. Használj esettanulmány-videót, ha teheted

Ha a bizalomépítés következő szintjére lépnél, akkor egy jó esettanulmány videó lesz a fegyvered. Egy ilyen filmmel nem csak bemutathatod a célcsoportodnak, miért kiváló a megoldásod, de ha ezt egy valódi ügyfeled meséli el, az még hitelesebb. Termékelőnyök? Az ügyfeled a saját szavaival mondja el őket, és azt is, hogy ez milyen változással járt számára. A célcsoportod azonosulhat a szereplővel, érti és megérti a lehetőséget, megtérülést, amit a terméked vagy szolgáltatásod kínál.

8. Darabold fel!

Ha készül egy esettanulmány, abban számos termékelőny is fókuszba kerülhet. Ha így van, darabold fel nyugodtan a videót, és használd fel ezeket a rövid részeket is a kommunikációdban. Ez nem csak a social mediára igaz, de egy-egy ilyen rövid, fókuszált videót beépíthetsz az ügyfélszerző funneledbe, de akár egy új ügyfeleknek szóló onboarding folyamatot is kiegészíthetsz vele.

9. Első 5-10 másodperc

Ha több, kis videót gyártasz, figyelj oda, hogy az adott üzenet minél hamarabb világos legyen. Mondhatjuk azt, hogy keltsd fel a figyelmét (ami igaz, mert továbbgörget), de inkább fogalmazzunk úgy, hogy engedd meg a nézőnek, hogy értse, miről szól az adott videó. Kiemelhetsz egy erős mondatot, kezdheted egy nagy, animált felirattal és egy jó snittel, a lényeg, hogy ragadd meg a nézőt.

10. Ne dőlj be mindig a nézettségi időnek!

Fontos mérőszám, hogy a nézők meddig nézik a videóidat, hol hagyják abba a megtekintést, de légy óvatos, nehogy rosszul vond le a következtetéseket. Egy látszólag rosszul teljesítő videóról, amit például 30%-nál tömegével elhagynak a nézők, kiderülhet, hogy remek átkattintási aránnyal rendelkezik, tehát éppen ott átkattintanak róla a landing oldaladra. De az is lehet, hogy az időseknek szóló, lassabb ritmusú videónál (ami szintén magas átkattintási aránnyal bír), egyszerűen addig nézik kíváncsian, amíg meg nem győződnek róla, hogy érdemes rákattintani a gombra a videó alatt.

+1 Kereshetsz olyan csapatot, aki minderről gondoskodik!

Mi minden fentire figyelünk, és 6 hónapnyi videót saját, hiteles snittekkel már 85 ezer Ft havidíjtól megoldunk Neked.

Nézd meg a havidíjas videócsomagunk részleteit!
Használd a kalkulátort a saját csomagod kiszámításához!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

LinkedIn
Facebook
Twitter

  Leave Your Comment Here

  IDEAS ENGINEERED

  1111 Budapest, Budafoki út 14.
  hello@conceptz.hu

  CONCEPTZ
  ©2020 conceptz.hu